12 Mart 2013 Salı

CUPCAKE

MALZEMELER
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 1 su bardağı toz şeker
 2 yumurta (oda sıcaklığında)
 1 kutu  krema (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için :
200 mililitre sıvı krema
200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı 
 YAPILIŞI
Kekleri pişirmeden önceüstününkre masını  hazırlamakta fayda var. Bunun için krema derin bir tencereye konup kaynadıktan sonra  altı kapatılarak küçük parçalara bölünen çikolatalar ve tereyağı ilave edilir. Mikser ile yaklaşık 4-5 dakika çırpılır. Soğumaya bırakılır .

 1. Fırını 180 ºC’ye ayarlayın
 2. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ve toz şekeri mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpın.
3. Yumurtaları tek tek ekleyin daha sonra kremayı ekleyin 1-2 dakika daha çırpın.
4. Elenmiş un, tuz, kakao, karbonat ve kabartma tozundan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar çok az bir süre mikser ile karıştırılır.
5. Kalıpların üçte ikisini  dolduracak şekilde pay edilir.
6. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
7. Önceden hazırlanan krema cupcakelerinüzerinesürülür 
14. Süsleme için üzerine çikolata parçaları, renkli şekerlemeler serpilebilir.







Hiç yorum yok: