31 Mart 2013 Pazar

İÇP İLAV

MALZEMELER,
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 100 gr. tavuk ciğeri
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin.
  2. Bir tencerede az sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Ciğeri küçük zar şeklinde doğrayıp onu da soğana ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Küçük bir tavada dolmalık fıstığı kavurun. İçine kuru üzüm ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatın.
  4. Pirinci süzüp bol suyla yıkayın. Az sıvıyağda bir tencereye aktarıp üzerine soğanlı ciğer karışımını ve baharatlı dolma fıstıklarını ekleyip sıcak suyunu koyun.
  5. Tuzunuda ilave ettikten sonra suyunu çekip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.




Hiç yorum yok: