2 Ağustos 2012 Perşembe

PEYNİRLİ KABAKLI KİŞ



HAMURUN MALZEMELERİ

2.5 SU BARDAĞI UN

100 GR TEREYAĞ (SOĞUK OLACAK)
4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

ÜZERİNİN MALZEMELERİ
2 ADET KABAK(TENDELENMİŞ)
1 ÇAY BARDAĞI BEYAZ PEYNİR (UFAKANMIŞ)
1 ÇAY BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ(RENDELENMİŞ)
5-6 DAL MAYDANOZ
5-6 DAL DERE OTU
5-6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, KEKİK, NANE

YAPILIŞI
1-UN VE TEREYAĞINI BİBRBİRİNE YEDİRİN UFALANIP DAĞLACAK SORUNDEĞİL. DAHA SONRA İÇERSİNE YAOĞURT, YUMURTA, TUZ VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP SERT BİR HAMUR YAPIN.
2- HAMURU 15-20 DAKİKA BUZ DOLABINDA DİNLENDİRİN.
3- İÇ MALZEMELERİNİ KAŞAR PEYNİRİ HARİÇ KARIŞTIRIN.
4- HAMURU TURTA KALIBINA YERLEŞTİRİN TANBANINDA ÇATALLA DELİKLER AÇIN. TABANIN ÜZERİNE İÇ HARCI KOYUP 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİRİN DAHA SONRA ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR SERPİP KAŞARLAR KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok: