6 Ağustos 2012 Pazartesi

KARADUT ŞURUPLU MISIR İRMİĞİ HELVASI


MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISIR İRMİĞİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 KAHVA FİNCANI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 AVUÇ CEVİZ SÜSLEMEK İÇİN
3-4 KAŞIK KARADUT ŞURUBU YADA REÇELİ OLABİLİR.

YAPILIŞI
1- SIVI YAĞ İLE MISIR İRMİĞİNİ GÜZELCE KAVURUN, MISIR UNU KAHVE RENGİ OLUNCAYAKARA YAKMADAN KAVURUN. BAŞKA BİR YERDE SUYLA ŞEKERİ KAYNATIN.
2- KAVRULMUŞ MISIR İRMİĞİNE CEVİZ VE HİNDİSTAN CEVİSİZNİ EKLEYİN.
3- SON OLARAK OCAĞIN ALTINI İYİCE KISIP SICAK ŞERBETİ EKLEYİN KARIŞTIRARAK ŞERBETİ ÇEKTİRİN.
4-HELVANIN ÜZERİNİ CEVİ+Z6 6VE HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP KARADUT ŞERBETİ DÖKÜN AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: