29 Ağustos 2012 Çarşamba

GLUTENSİZ MİNİK LAHMACUN


MALZEMELER

2,5 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA
1 PAKET KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ŞEKER KAŞIĞI ŞEKER

İÇ MALZEMESİ
250 GRAM KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 ADET DOMATES RENDESİ
2 ADET BİBER
TUZ, KARABİBER, NANE

YAPILIŞI
1- SÜT, MAYA VE TOZ ŞEKERİ KARIŞTIRIP KABARTIN DAHA SONRA UNUN İÇERİSNE EKLEYEREK YOĞRMAYA BAŞLAYIN. İÇERSİNE SIVIYAĞ VE YUMURTAYI SON OLARAKDA TUZU EKLEYİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.
2- HAMUR DİNLENİRKEN İÇ MALZEMESİNİ HAZIRLAYIN KIYMANIN İÇERSİNE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ SOĞAN VE BİBERLERİ, RENDE DOMATESİ, SALÇAYI, MAYDANOZU VE BAHARATLARI KARIŞTIRIP GÜZELCE YOĞURUN BİRAZ SULU BİR HARÇ ELDE ETMEK İÇİN BİRAZ SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.
3- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AÇIN ÜZERİNE HARÇTAN KOYUP FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.
4- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN.








Hiç yorum yok: