4 Şubat 2012 Cumartesi

GLUTENSİZ MANTI

MALZEMELER

 3 YUMURTA
 500 gr UN (SİNANGİL KULLANDIM)
TUZ
 ILIK SU

İÇ MALZEMESİ
- 250 gr KIYMA
- 1 ADET SOGAN
- TUZ, KARABİBER




YAPILIŞI

1- KIYMANIN İÇERSİNE  SOĞANIMIZI İNCE İNCE DOĞRAYALIM . TUZUNU KARABİBERİNİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.
2- HAMUR İÇİN  UNUN 1 BARDAK KADARINI AYIRIN KALANINI BİR KABA ALIP İÇERSİNE YUMURTALARI KIRIN.
3-YUMURTALARI UNLA KARIŞTIRIP YAVAŞ YAVAŞ ILIK SU EKLEYEREK YOĞURUN. SERT BİR HAMUR ELDE EDİN.
4-HAMURU AÇABİLDİĞİNİZ KADAR AÇIN ÇOK İNCE OLMASIN. KÜÇÜK KARELERE BÖLÜN İÇERSİNE KIYMALI İÇTEN KOYUP DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KAPATIN.
5-FIRIN TEPSİSİNE DİZİP ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN.
6- BİR TENCEREDE DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SIVI YAĞ VEYA TEREYAĞI KOYUP İÇERSİNE 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA EKLEYİP BİRAZ KAVURUN. KARIŞIMA 1,5-2 LİTRE KADAR SICAK SU EKLEYİN SU KAYNAYINCA MANTI TEPSİSİNİ OCAĞIN ÜZERİNE KOYUP KAYNAYAN SUYU DÖKÜP SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN.
7- ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKEREK NANE İLAVE EDİN AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: