7 Şubat 2012 Salı

FINDIK MANTOLU ÜZÜMLÜ KEK

3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞ SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI FINDIK
1 ÇAY BARADAĞI ÜZÜM
3 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ KAR HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2-KARIŞIMA SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYİP 2-3 DAKİKA ÇIRPIN.
3- AYRI BİR KAPTA UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KARIŞTIRIN.
4-UN KARIŞIMINI SIVI KARIŞIMA İLAVE EDİP 3-5 DAKİKA DAHA ÇIRPIN.
5- SON OLARAK FINDIĞIN YARISINI VE ÜZÜMÜ KARIŞIMA EKLEYİN.
6- KEKE KALIBINI YAĞLAYIP KALAN FINDIĞI DİBİNE DÖKÜN ÜZERİNE KEKİ DÖKÜP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: