19 Ağustos 2011 Cuma

ZEBRA KEK FACİLARI


ZEBRA KEK DENEMELERİMDEN İKİ TARİF, TATLARI MÜKEMMEL AMA GÖRÜNTÜLERİ HİÇ TE ZEBRA DEĞİL İKİ BAŞARISIZ ZEBRA DENEMESİ ANCAK TATLARININ MÜKEMMELLİĞİ ONLARA YAYINLAMA ŞANSI VERMEYE KARAR VERMEMİ SAĞLADI İŞTE TARİFLER

1. KEKİN MALZEMELERİ

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

YAPILIŞI

1-Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek hamurunu oluşturun.
2-Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Sade olanada limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin
3- Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla birer kahve fincanı dökün yani 1 kahve fincanı kakaolu, 1 kahve fincanı limonlu.
4- Bu işlemi yaparken ara vermeyin.
5- Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 1 saat  pişirin. Afiyet olsun..

2. KEKİN MALZEMELERİ
7 kahve fincanı toz şeker

3 yumurta
3 kahve fincanı sıvı yağ
1 şişe soda veya sade gazoz (ben soda kullandım)
9 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI
1. Şeker ve yumurta çırpılır.
2. Daha sonra geri kalan sıvı malzemeler sırasıyla eklenir ve en son kuru malzemeler eklenerek karıştırılır.
3. Karışım ikiye ayrılır. Yarısına 2 çorba kaşığı kakao eklenip çırpılır
4.Hamur iki  kâseye ayrılır. Öncee kakaolu kek hamurundan 1 kepce cok yavas tepsinin tam ortasına dökülür.
7. Daha sonra sade hamurdan ilk döktüğümüz harcın tam ortasından 1 kepçe dökülür.
8. Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam edilir.
9. Böylece hareli bir karışım meydana geliyor. Ancak bende nedense pek hareli bir karışım olmadı
Önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 50 dakika pişirilir.

HARE ELDE EDİNCEKE KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM ŞİMDİLİK BUNLARLA İDARE EDECEĞİZ.
AFİYET OLSUN


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık. İlk öğrendiğim kektir, fincan fincan uğraşmaya gerek yok, önce beyaz karışımı kalıba dökersin yayılır, ardından kalana kakao ekleyip dalgalı olacak şekilde üzerine gezdirirsin, son derece kolay ve yaparken de yerken de keyif alacağın bir tariftir. Afiyet olsun