14 Ağustos 2011 Pazar

GÜVEÇTE KABURGA

MALZEMELER
1/2 KG KUZU KABURGA
4-5 ADET PATATES
1 ÇORBA KAŞIĞI TANE KARABİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK

YAPILIŞI
1- KABURGALARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN. BUNU KASABINIZDAN RİCA EDEBİLİRSİNİZ.
2- PATATESLERİ İRİ KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN.
3- HAFİFÇE ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLADIĞINIZ GÜVECİNİZE KABURGALARI, DOĞRANMIŞ PATATESLERİ, SARIMSAKLARI VE BAHARATLARI EKLEYİP ETLER NAR GİBİ KIZARINCAYA KADAR YAKLAŞIK 1-1,5 SAAT PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: