26 Ağustos 2011 Cuma

GÜLLAÇ

MALZEMELER
1 PAKET GLUTENSİZ  GÜLLAÇ YUFKASI (BEN YARIM PAKET KULLANDIM)
1 LİTRE SÜT
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
ÜZERİ İÇİN ANTEP FISTIĞI VE KIRMIZI BİR MEYVE (BEN VİŞNE REÇELİ KULLANDIM) GÖRÜNTÜ ÇOK CANLI OLMADI NAR DAHA GÜZEL OLABİLİR.

YAPILIŞI
1- SÜTÜ ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR PİŞİRİN. ÇOK KAYNATIRSANIZ ILIKLAŞMASINI BEKLEYİN, BEKLEMEK İSTEMEZSENİZ SÜTÜN YARISINI KAYNATIP KALAN YARISINI SOĞUK EKLEYEBİLİRSİNİZ.
2- GÜLLAÇ YUFKASINI TEPSİYE KOYUP ÜZERİNE KEPÇEYLE BOLCA ŞEKERLİ SÜT DÖKÜN. 2 GÜLLAÇ YUFKASINDAN SONRA CEVİZ SERPEREK DEVAM EDİN.
3- GÜLLAÇ İSTEDİĞİNİZ KALINLIĞA ULAŞINCA KALAN SÜTÜ ÜZERİNE DÖKÜP BEKLEMEYE ALIN.
4- 1 SAAT KADAR BEKLEYİP GÜLLAÇLAR SÜTÜ ÇEKİNCE ÜZERİNİ SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.
BENİM GÜLLACIM ACELEYE GELDİ GÖRÜNTÜSÜ PEK CAZİP OLMADI AMA TADI GÜZELDİ
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: