23 Ağustos 2011 Salı

GÜLLAÇ YUFKASINDAN BÖREK

GÜLLAÇ DİYİNCE AKLA HEMEN KAR GİBİ BEYAZ ÜZERİNDE KIRMIZI NARLAR, VİŞNELERLE TATLILAR GELİR AMA BİZ ÇÖLYAKLILAR İÇİN GLUTENSİZ BİR YUFKANIN SEVİNCİYLE BÖREK AKLA GELİVERİR BU BÖREĞİ BENDE BİR DENEYEYİM DEDİM İŞTE TARİFİ

MALZEMELER
1 PAKET GÜLLAÇ YUFKASI (BEN YARISINI KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ADET YUMURTA
1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI PEYNİR
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
1 ŞİŞE SODA

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIN İÇERSİNE SIVI YAĞI EKLEYİN. DİĞER BİR KAPTA PEYNİR VE DOĞRANMIŞ MAYDANOZU KARIŞTIRIP İÇERSİNE BAHARATLARI EKLEYİN.
2- YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA GÜLLAÇ YUFKALARINDAN BİR TANESİNİ KIRARAK YAYIN ÜZERİNE SÜTLÜ KARIŞIMDAN SERPİŞTİRİN.
3- İKİ ADET YUFKAYI AYNI ŞEKİLDE PARÇALAYIP ÜST ÜSTE SOSLA ISLATIN  ÜZERİNE PEYNİRLİ KARIŞIMI SERPİN.
4- TEKRAR 2 ADET YUFKAYI KIRIP SOS EKLEYİN. BÖREĞİ HEMEN YAPMANIZ GEREKİYORSA ÜZERİNE 1 ŞİŞE SODA DÖKÜN, ZAMANINIZ VARSA 1 SAAT KADAR BEKLEYİN O ZAMAN SODA KULLANMANIZA GEREK YOK.
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: