1 Ekim 2010 Cuma

KABAKLI MISIR EKMEĞİ


MALZEMELER
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI UN ( GLUTENSİZ KULLANDIM)
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ADET KABAK
2 ADET PIRASA
1 ŞEKER KAŞIĞI PU BİBER

YAPILIŞI
1- YUMURTALARI SÜT İLE BİRLİKTE ÇIRPIN İÇERSİNE SIVI YAĞ VE UNLARI EKLEYİN.
2- EN SON DOĞRANMIŞ KABAK VE PIRASALARI EKLEYİN, İÇERSİNE PUL BİBERİDE KOYUP KARIŞTIRIN
3- KARIŞIMI YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA YERLEŞTİRİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: