25 Ekim 2010 Pazartesi

GLUTENSİZ TAHİNLİ KURABİYE


MAZLEMELER
1 SU BARDAĞI TAHİN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3,5-4 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ)
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
100 GR MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

YAPILIŞI
1- TAHİN VE TOZ ŞEKERİ GÜZELCE KARIŞTIRIN.
2- KARIŞIMA SIVI YAĞI VE MARGARİNİ EKLEYİP TAMAMEN KARIŞMASINI SAĞLAYIN
3- 1 YUMURTAYI VE DİĞER YUMURTANIN SARISINI KARIŞIMA EKLEİN BEYAZINI AYIRIN
4- KARIŞIMA UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİP SERT BİR HAMUR ELDE EDİN GEREKİRSE UN EKLEYEBİLİRSİNİZ.
5- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP YUVARLAYIN, BUNLARI ÖNCE YUMURTANIN BEYAZINA SONRA CEVİZE BATIRIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN. KURABİYELER YUVARLAK KALSIN BASTIRMAYIN ÇÜNKÜ PİŞİNCE YAYILACAK.
6- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: