10 Ekim 2010 Pazar

EV YAPIMI TARHANA (GLUTENSİZ) KIŞ HAZIRLIKLARI 1

MALZEMELER
2 ADET DOMATES
2 ADET SALÇALIK KIRMIZI BİBER
2 ADET SOĞAN
1 BAŞ SARIMSAK
6-7 ADET ACI SİVRİ BİBER
1 DEMET TARHANA OTU
1 DEMET TAZE NANE
1 SO BARDAĞI YOĞURT
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI
1- DOMATES, SALÇALIK KIRMIZI BİBER, SOĞAN, SARIMSAK, ACI SİVRİ BİBER, TARHANA OTU,  TAZE NANE Yİ İRİ İRİ DOĞRAYIN VE  1 SU BARDAĞI SUYLA BİRLİKTE  DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUN.
2-KARIŞIMI DÜDÜKLÜ TENCEREDE 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.





3- SOĞUYAN KARIŞIMI İYİCE ELİNİZLE EZİN İÇERSİNE YOĞURDU EKLEYEREK KARIŞTIRIN, DAHA SONRA AZAR AZAR UNU EKLEYİN EKMEK HAMURU KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SERT BİR HAMUR OLSUN

4-BU HAMURU YAKLAŞIK BİR HAFTA ARA SIRA KARIŞTIRARAR MAYALANDIRIN.
5- BİR HAFTA SONRA BİRER AVUÇ KADAR PARÇALAR KOPARIP ONA BULAYIN TEMİZ BİR BEZ ÜZERİNDE KURUMAYA BIRAKIN. ARA SIRA TERSİNİ ÇEVİREREK HER İKİ TARAFININDA KURUMASINI SAĞLAYIN.

6- KURUYAN TARHANAYI ELEKTEN GEÇİRİN BİZ ÖYLE YAPTIK SİZ İSTERSENİZ ROBOTTA ÇEKEBİLİRSİNİZ. BENİM ANNEM BİRAZ GELENEKSEL TAKILIR.


TARHANANIN GLUTENSİZ OLANI BÖYLE OLUYOR SİZDE DENEYİN  AFİYET OLSUN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar, tarhana otunu nerede bulabileceğimi döyleyebilirmisiniz rica etsem?

Teşekkürler

mutfakta havva var dedi ki...

MERHABA PAZARLARDAN VE AKATRLARDAN BULABİLİRSİNİZ