17 Eylül 2012 Pazartesi

LOKMA


MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
2 ADET YUMURTA
1 PAKET MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2,5 - 3 SU BARDAĞI SÜT (ILIK)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI
1- 1 ÇAYBARDAĞI ILIKSÜTE ŞEKER VE MAYA EKLEYİP 3-5 DAKİKA KABARTIN.
2- 2 SU BARDAĞI UNUN ORTASINA TUZU, YUMURTALARI VE KABARMIŞ MAYAYI EKLEYİN KARIŞTIRIN.
3- KARIŞIMA KEK KIVAMINA GELİNCEYE KADAR SÜT EKLEYİN. VE KIZGIN YAĞDA KIZARTIN. AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: