30 Kasım 2011 Çarşamba

HAVUÇLU PASTA


KEKİN MALZEMELERİ

3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

KREMANIN MALZEMELERİ

1 LİTRE SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

ÜZERİ İÇİN

 1 SU BARDAĞI CEVİZ YADA FINDIK
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN,  İÇERSİNE SIVI YAĞI EKLEYİN.
2- HAVUÇLARI RENDELEYİP KARIŞIMA EKLEYİN. UNA VANİLYA,KABARTMA TOZU VE TARÇINI EKLEYİP HAMURLA KARIŞTIRIN.
3- KEKİ 175 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN.
4- KEK PİŞERKEN KREMAYI HAZIRLAYIN, TÜM KIREMA MALZEMELERİNİ GÜZELCE ÇIRPIP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİN.
5- KEK PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE KREMAYI YAYIN EN ÜSTE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ YADA FINDIK SERPİP TARÇIN EKLEYİN.
AFİYET OLSUN



28 Kasım 2011 Pazartesi

KABAKLI VE PATLICANLI ÇIĞIRTMA

MALZEMELER


1/2 KG PATLICAN
1/2 KG KABAK
5-6 ADET BİBER
1 BAŞ SARIMSAK
8-9 ADET DOMATES
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ

YAPILIŞI
1- PATLICANLARI VE KABAKLARI  ALACA SOYUN BÜTÜN OLARAK KULLANACAĞIZ
2- BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRÜN ONLARI DA BÜTÜN OLARAK KULLANACAĞIZ
3- DOMATESLERİ SOYUP HALKA HALKA DOĞRAYALIM. SARIMSAKLARI DA SOYUP HAZIRLAYALIM.
4- PATLICANLARI VE KABAKLARI 3-4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI İLE OCAĞIN EN KISIK GÖZÜNDE ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTALIM.
5- PATLICANLAR VE KABAKLAR YUMUŞAYIP KIZARINCA BİBERLERİ, ÜZERİNE DOMATESLERİ VE SARIMSAKLARI EKLEYEREK KISIK ATEŞTE DOMATESLER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN




24 Kasım 2011 Perşembe

FIRIN MAKARNA (GLUTENSİZ PİRİNÇ MAKARNASI İLE)

MALZEMLER
1 PAKET GLUTENSİZ MAKARNA
1/2 KG SÜT
2 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)
2 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

YAPILIŞI
1- MAKARNALARI BOL SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN.
2- ZEYTİNYAĞINDA UNU SARARINCAYA KADAR KAVURUN İÇERSİNE SÜTÜ VE BAHARATLARI EKLEYİP BOZA KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN.
3- SOSU HAŞLANMIŞ MAKARNALARA KATIP GÜZELCE HARMANLAYIN VE  YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN.
4- MAKARNALARIN ÜZERİNİ KAŞAR PEYNİRİ İLE DÖŞEYİN, 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN. 



LL
L

19 Kasım 2011 Cumartesi

NESRİNİN ATÖLYESİ 40

BU BOHÇA VE DANTELİ NESRİN HANIM TARAFINDAN ÖRÜLDÜ. BOHÇANIN KENARINA NESRİN HANIM İNCİLER İŞLEMİŞ NEKADAR GÜZEL BİR DAMAT BOÇASI OLMUŞ DEĞİLMİ?
BU DA NESRİN HANIMIN ANNESİNİN ELLERİNDEN ÇIKMIŞ NAMAZ ÖRTÜSÜ ELLERİNE SAĞLIK

17 Kasım 2011 Perşembe

KREMALI PATATES


MALZEMLER
4 ADET BÜYÜK BOY PATATES
1 KUTU KREMA
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SÜT
TUZ, KAEABİBER

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ HALKA HALKA DOĞRAYIN. SU VE SÜTÜ KARIŞTIRIP BAHARATLARI DA EKLEYİN PATATESLERİ BU KARIŞIMDA PİŞİRİN.
2- YAĞLANMIŞ BORCAMA PATATESLERİ ALIP ÜZERİNE KREMAYI GEZDİRİN VE KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİN ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR 200 DERECEDE ISINMIŞ  FIRINDA PİŞİRİN

16 Kasım 2011 Çarşamba

PATATESLİ OMLET

MALZEMELER
4 ADET PATATES
3 ADET YUMURTA
1 KAHVE FİNCANI PEYNİR (KAŞAR PEYNİRİ VEYA BEYAZ PEYNİR İKİSİDE GÜZEL OLUYOR)
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, KEKİK VE NANE
3-4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ RENDELEYİN İÇERSİNE YUMURTAYI EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIN.
2- KARIŞIMA PEYNİR VE BAHARATLARI EKLEYİP İYİCE HARMANLAYIN.
3- TEFLON TAVAYI ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLAYIP KARIŞIMI TAVAYA DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTİN.
4- İKİ TARIFINIDA GÜZELCE KIZARTIN
HEM KAHVALTI İÇİN HEMDE DİĞER ÖĞÜNLER İÇİN KOLAY BİR SEÇENEK
AFİYET OLSUN

15 Kasım 2011 Salı

NESRİNİN ATÖLYESİ 39


BU HAVLULAR NESRİN HANIM VE FATOŞUN EMEĞİNİN ÜRÜNÜ. MAVİ HAVLU KENARI NESRİN HANIM TARAFINDAN ÖRÜLMÜŞ. LAME VE DORE KAVLU KENARLARININ DANTELİ FATOŞUN ELLERİNİN ÜRÜNÜ


10 Kasım 2011 Perşembe

ÇİĞ BÖREK


MALZEMELER

 1 YUMURTA
 1 SU BARDAĞI  UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
 1 SU BARDAĞI MISIRUNU
 SU

İÇİ İÇİN
1 SU BARDAĞI TULUM LORU
3-4 DAL MAYDANOZ
-TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

YAPILIŞI
1-YUMURTA ,UN VE TUZ İLE HAMUR YOĞURULUR.
2-İÇİ İÇİN TULUM LORU KARABİBER, PUL BİBER  VE TUZ İLE KARIŞTIRILIR.
3-HAMURU İKİ YADA ÜÇ PARÇAYA AYIRIP MERDANE YARDIMI İLE  AÇIN, AÇILAN HAMURLARI DİLEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE KESİN, İÇLEİNE  BİRER KAŞIK İÇ KOYUP KAPATIN.
4-HAZIRLADIĞINIZ  BÖREKLERİ KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN.
AFİYET OLSUN



2 Kasım 2011 Çarşamba

KELEBEK TATLISI

TATLI'NIN MALZEMELERİ

2 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 SU BARDAĞI UN (UN MİKTARI DEĞİŞEBİLİR YOĞURDUN KIVAMINA GÖRE ARTABİLİR)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

ŞERBETİN MALZEMELERİ

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SU
3-4 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI
1- TATLININ MALZEMELERİNİN TÜMÜNÜ KARIŞRIRARAK HAMURU HAZIRLAYIN.
     ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
2- HAMURU MERDANE YARDIMIYLA AÇIN. İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE DİKDÖRTGEN  
     PARÇALARA BÖLÜN.
3- KESTİĞİNİZ PARÇALARIN ORTASINDAN ELİNİZLE BASTIRARAK KELEBEK ŞEKLİ VERİN.
4- ŞERBET MALZEMELERİNİ KAYNATIN İÇİNE LİMON SUYU EKLEYİP BİR TAŞI KAYNATIN.
4- KELEBEKLERİ KIZGIN YAĞA ATIP KIZARTIN HEMEN ARDINDAN ŞERBETE ATIN.
5- SERVİS TABAĞINA ALIP AFİYETLE YİYİN.