24 Kasım 2011 Perşembe

FIRIN MAKARNA (GLUTENSİZ PİRİNÇ MAKARNASI İLE)

MALZEMLER
1 PAKET GLUTENSİZ MAKARNA
1/2 KG SÜT
2 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)
2 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

YAPILIŞI
1- MAKARNALARI BOL SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN.
2- ZEYTİNYAĞINDA UNU SARARINCAYA KADAR KAVURUN İÇERSİNE SÜTÜ VE BAHARATLARI EKLEYİP BOZA KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN.
3- SOSU HAŞLANMIŞ MAKARNALARA KATIP GÜZELCE HARMANLAYIN VE  YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN.
4- MAKARNALARIN ÜZERİNİ KAŞAR PEYNİRİ İLE DÖŞEYİN, 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN. 



LL
L

Hiç yorum yok: