10 Kasım 2011 Perşembe

ÇİĞ BÖREK


MALZEMELER

 1 YUMURTA
 1 SU BARDAĞI  UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
 1 SU BARDAĞI MISIRUNU
 SU

İÇİ İÇİN
1 SU BARDAĞI TULUM LORU
3-4 DAL MAYDANOZ
-TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

YAPILIŞI
1-YUMURTA ,UN VE TUZ İLE HAMUR YOĞURULUR.
2-İÇİ İÇİN TULUM LORU KARABİBER, PUL BİBER  VE TUZ İLE KARIŞTIRILIR.
3-HAMURU İKİ YADA ÜÇ PARÇAYA AYIRIP MERDANE YARDIMI İLE  AÇIN, AÇILAN HAMURLARI DİLEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE KESİN, İÇLEİNE  BİRER KAŞIK İÇ KOYUP KAPATIN.
4-HAZIRLADIĞINIZ  BÖREKLERİ KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: