28 Kasım 2011 Pazartesi

KABAKLI VE PATLICANLI ÇIĞIRTMA

MALZEMELER


1/2 KG PATLICAN
1/2 KG KABAK
5-6 ADET BİBER
1 BAŞ SARIMSAK
8-9 ADET DOMATES
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ

YAPILIŞI
1- PATLICANLARI VE KABAKLARI  ALACA SOYUN BÜTÜN OLARAK KULLANACAĞIZ
2- BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRÜN ONLARI DA BÜTÜN OLARAK KULLANACAĞIZ
3- DOMATESLERİ SOYUP HALKA HALKA DOĞRAYALIM. SARIMSAKLARI DA SOYUP HAZIRLAYALIM.
4- PATLICANLARI VE KABAKLARI 3-4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI İLE OCAĞIN EN KISIK GÖZÜNDE ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTALIM.
5- PATLICANLAR VE KABAKLAR YUMUŞAYIP KIZARINCA BİBERLERİ, ÜZERİNE DOMATESLERİ VE SARIMSAKLARI EKLEYEREK KISIK ATEŞTE DOMATESLER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: