2 Kasım 2011 Çarşamba

KELEBEK TATLISI

TATLI'NIN MALZEMELERİ

2 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 SU BARDAĞI UN (UN MİKTARI DEĞİŞEBİLİR YOĞURDUN KIVAMINA GÖRE ARTABİLİR)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

ŞERBETİN MALZEMELERİ

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SU
3-4 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI
1- TATLININ MALZEMELERİNİN TÜMÜNÜ KARIŞRIRARAK HAMURU HAZIRLAYIN.
     ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
2- HAMURU MERDANE YARDIMIYLA AÇIN. İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE DİKDÖRTGEN  
     PARÇALARA BÖLÜN.
3- KESTİĞİNİZ PARÇALARIN ORTASINDAN ELİNİZLE BASTIRARAK KELEBEK ŞEKLİ VERİN.
4- ŞERBET MALZEMELERİNİ KAYNATIN İÇİNE LİMON SUYU EKLEYİP BİR TAŞI KAYNATIN.
4- KELEBEKLERİ KIZGIN YAĞA ATIP KIZARTIN HEMEN ARDINDAN ŞERBETE ATIN.
5- SERVİS TABAĞINA ALIP AFİYETLE YİYİN.


Hiç yorum yok: