27 Aralık 2011 Salı

ÇOBAN KAVURMA

MALZEMELER
1/2 KG KUZU ETİ
3 ADET KURU SOĞAN
3 ADET DOMATES
3 ADET BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
3-4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SICAK SU

YAPILIŞI
1-KUZU ETİNİ TENCEREYE KOYUP SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR KAVURUN.
2-KAVRULAN ETLERİN ÜZERİNE SICAK SUYU EKLEYİN, SUYUNU TAMAMEN ÇEKİNCE ZEYTİN YAĞINI EKLEYEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.
3-İÇERİSİNE YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİN.
4-SON OLARAK YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ DOMATES VE BİBERLERİ EKLEYEREK OCAĞI KAPATIN.
YANINDA YEŞİL SALATA İLE  AFİYETLE YİYİN
AFİYET OLSUN

L

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Mutlu yıllar Ablacığım...
İyi ki varsın.

Varlığın pek çok insan için huzur ve mutluluk kaynağı.Ben ve sol içinde..

Seni çok seviyorum.

Hüloşş...

Adsız dedi ki...

ben ve seloş içinde diyecektimmm.
öptüm.

mutfakta havva var dedi ki...

ikinizide çok seviyorum ben de sizi öptüm