18 Aralık 2011 Pazar

ZALETİ İTALYAN KURABİYESİ


MALZEMELER
1,5 SU BARDAĞI  UN (glutensiz kullandım)
1,5 SU BARDAĞI  MISIR UNU
1 NESKAFE  FİNCANI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 TUTAM TUZ
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
150 GRAM TEREYAĞ
3 YUMURTA
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI
1- UN, MISIR UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KARIŞTIRIN. AYRI BİR KAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN.
2- İÇERİSİNE ODA SICAKLIĞINDA BEKLEMİŞ TEREYAĞI EKLEYİN İYİCE KARIŞTIRIN.
3- TÜM MALZEMELERİ BİRLEŞTİRİP GÜZELCE YOĞURUN.
4- HAMURDAN  CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP OVAL ŞEKİL VERELİM.
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 12-15 DAKİKA PİŞİRELİM.
6- KURABİYELER SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPELİM. AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok: