23 Ocak 2011 Pazar

MISIR UNLU POĞAÇA (GLUTENSİZ)


MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
1,5 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
 İÇİ İÇİN BEYAZ PEYNİR
YAPILIŞI
1- YOĞURT, SIVI YAĞ VE YUMURTALARININ BİRİNİN TAMAMINI DİĞERİNİN BEYAZINI  KARIŞTIRIN BİRİNİN SARISINI POĞAÇALARIN ÜZERİNE SÜRMEK ÜZERE AYIRIN,
2- KARIŞIMIN İÇERSİNE UNLARI VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUN.
3- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP İÇERSİNE PEYNİR KOYUP KAPATIN.
4- POĞAÇALARIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI



1 yorum:

Gezgin dedi ki...

Gezgin blogunuzu ziyaret etti...