1 Ocak 2011 Cumartesi

KARADUT PEKMEZLİ MISIR UNU HELVASI


MALZEMELER
3 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
4,5 SU BARDAĞI SU
KARA DUT PEKMEZİ

YAPILIŞI
1- MISIR UNU VE ZEYTİN YAĞINI TAVAYA ALIP KAVURUN. MISIR UNU AÇIK KAHVE RENGİNE DÖNÜNCEYE KADAR KISIK ATEŞTE KAVURMAYA DEVAM EDİN.
2- AYRI BİR YERDE SU VE ŞEKERİ KAYNATIN. DAHA SONRA KAVRULAN MISIR UNUNU OCAĞIN ÜZERİNDEN KENARA ALIP ŞEKERLİ SUYU İLAVA EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIN.
3- TAVAYI TEKARAR OCAĞA ALIP SUYUNU TAMAMEN ÇEKİNCEYE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN İÇİNE CEVİZLERİ EKLEYİP OCAĞI KAPATIN.
4- HELVAYI TABAKLARA ALDIKTAN SONRA ÜZERİNE KARADUT PEKMEZİ EKLEYİN.
ÜZERİNE PEKMEZ DÖKÜLECEĞİ İÇİN ŞEKERİ AZ KOYDUM SİZ PEKMEZ KOYMAYACAKSANIZ ŞEKERİ YARIM SU BARDAĞI FAZLA KOYABİLİRSİNİZ, AMA PEKMEZLE ÇOK GÜZEL OLUYOR TAVSİYE EDERİM.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: