31 Ocak 2011 Pazartesi

MISIR UNLU GEVREK(SİMİT) GLUTENSİZ


MALZEMELER
1 PAKET YAŞ MAYA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
1,5 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN SUSAM

YAPILIŞI
1- ILIK SÜT, ŞEKER VE MAYAYI KARIŞTIRIN VE MAYANIN BİRAZ KABARMASI İÇİN 5-10 DAKİKA BEKLEYİN
2- SÜTLÜ KARIŞIMIN İÇERSİNE SIVI YAĞI, MISIR UNU VE GLUTENSİZ UNU, TUZU EKLEYİP YOĞURUN.
3- ILIK ORTAMDA YARIM SAAT MAYALANDIRIN.
4- HAMURDAN PORTAKAL BÜTÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP GEVREK ŞEKLİ VERİN.
5- GEVREKLERİN ÜZERİNE SUSAM SERPİN.
6- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30 DK PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: