9 Ocak 2011 Pazar

MANDALİNALI FINDIKLI KEK


MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
2 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI KEÇİBOYNUZU UNU
1 SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER

4 ADET MANDALİNA'NIN SUYU

1 ÇAY BARDAĞI İRİ DOĞRANMIŞ FINDIK
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI
1- YUMURTALARLA ŞEKERİ ÇIRPIN, İÇERSİNE SÜT VE ZEYTİNYAĞINI EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIN.
2-MISIR UNU, UNU, KARABRTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİN. DAHA SONRA BU KARIŞIMI İKİYE AYIRIN.
3- KARIŞIMIN YARISINA FINDIĞI EKLEYİP YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜN, DİĞER YARISINA KEÇİBOYNUZU UNU VE MANDALİNALARIN SUYUNU EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIN BUNU DA KALIBA DÖKÜN.
4- KEKİ 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 1 SAAT PİŞİRİN

AFİYET OLSUN. ÇOK DEĞİŞİK VE GÜZEL OLDU TAMAMEN BENİM UYDURMAM. DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.



Hiç yorum yok: