30 Eylül 2009 Çarşamba

PATATESLİ TAVUK





MALZEMELER


3 ADET TAVUK BUT

5 ADET PATATES

1 BARDAK SU

1 BAŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI



YAPILIŞI

TAVUKLARI GÜZELCE YIKAYIN. SARIMSAKLARI SOYUP BUTLARIN DERİLERİNİN ALTINA YERLEŞTİRİN. BUTLARIN ÜZERİNE KÜÇÜK KESİKLER ATARAK YERLEŞTİREBİLİRSİNİZ. CAM BİR FIRIN KABININ ZEMİNİNE PATATESLERİ YUVARLAK YUVARLAK DOĞRAYIP YERLEŞTİRİN ÜZERİNE BUTLARI KOYUN, ÜZERİNE BİR BARDAK SUDA ERİTTİĞİNİZ SALÇA VE ZEYTİN YAĞINI GEZDİRİN

240 DERECE ISINMIŞ FIRINDA 1,5-2 SAAT PİŞİRİN. ÜZERİ NAR GİBİ KIZRINCA ARKA TARAFINI DA ÇEVİREREK HER İKİ TARAFINDA PİŞMESİNİ SAĞLAYIN.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: