28 Eylül 2009 Pazartesi

GLUTENSİZ MISIR UNLU PİŞİ


















MALZEMELER


1 BARDAK ILIK SU

1 PAKET KURU MAYA

1 BARDAK GLUTENSİZ UN

YARIM BARDAK MISIR UNU

1 ŞEKER KAŞIĞI ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ



YAPILIŞI

1 BRDAK ILIK SUDA MAYAYI 10 DAKİKA KABARTIN. DAHA SONRA 1 BARDAK UN, YARIM BARDAK MISIR UNU, ŞEKER VE TUZU EKLEYİP KEK KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN
1 SAAT KADAR SONRA HAMUR KABARMAYA BAŞLIYOR
BİRAZ UNLA HAMURU TOPARLAYIP EKMEK HAMURU KIVAMINA GETİRİN. ISITTIĞINIZ SIVI YAĞDA KIZARTIN AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: