28 Eylül 2009 Pazartesi

DOMATESLİ SARIMSAKLI PİLAV














MALZEMELER

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

3 DOMATES

5 DİŞ SARIMSAK

1,5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU

3 ÇOBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

TUZ, KARABİBER



YAPILIŞI

PİRİNCİ NİŞASTASI GİDENE KADAR YIKAYIN. SARIMSAĞI 3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ İLE KAVURUN ÜZERİNE PİRİNCİ EKLEYİN, PİRİNÇ SEFFAFLAŞANAKADAR KAVURMAYA DEVAM EDİN DAHA SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ DOMATESLERİ EKLEYİP BİRAZDA ONUNLA KAVURUN ÜZERİNE TAVUK SUYUNUDA EKLEYEREK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: