29 Ocak 2012 Pazar

KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN

MALZEMELER

1/2 kg şevket-i bostan

1 adet kuru soğan
250 gr kuzu eti(kuşbaşı)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
tuz

YAPILIŞI
1-Şevket-i bostanları iyice yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayıp yıkayın.
2-Soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın.  limonun suyunu sıkın.bir kaseye unu alıp limon suyunu azar azar karıştırarak ekleyin.
3-Eti, soğanı ve zeytinyağını tencereye koyup kısık ateşte et suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirin.
4-Şevket-i bostanları ekleyin ara ara karıştırarak 2-3 dk. pişirin, ardından unlu-limonlu karışımı ve tuzu ekleyin 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateste 30 dakika pişirin.

23 Ocak 2012 Pazartesi

KARIŞIK SEBZELİ YUMURTA

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
3 ADET PATATES
2 ADET KIRMIZI BİBER
3 ADET PIRASA
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1-PATATESİ HALKA HALKA DOĞRAYIN, DİĞER MALZEMELERİ DE AYNI ŞEKİLDE HALKA HALKA DOĞRAYIN
2- ÖNCE PATATESLERİ ZEYTİN YAĞI İLE SOTELEYİN BİRAZ YUMUŞAYINCA İÇERSİNE BİBER VE PIRASALARI EKLEYİP BİRAZ DAHA SOTELEYİN.
3- SOTELENEN SEBZELERİN ÜZERİNE YUMURTALARI KIRIP KAPAĞI KAPALI OLARAK PİŞRİN.
4- TUZ VE İSTEDİĞİNİZ BAHARATLARI EKLEYİN AFİYET OLSUN.

15 Ocak 2012 Pazar

GLUTENSİZ AŞURE

AŞURE ZAMANI GEÇTİ AMA BEN BU POSTU YAYINLAMAYI UNUTMUŞUM OLSUN BELKİ ARAMIZDA CANI AŞURE ÇEKEN OLABİLİR YAPACAKLARA KOLAY GELSİN. AŞURENİN ZANNETTİĞİNİZ KADAR ZOR VE UZUN SÜREN BİR İŞ OLMADIĞINI BELİRTMEK İSTERİM.

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI NOHUT
1 SU BARDAĞI FASULYE
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
2 SU BARDAĞI ŞEKE
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
SÜSLEMEK İÇİN
FINDIK
ÇAM FISTIĞI
SUSAM
TOZ ANTEP FISTIĞI
CEVİZ
TARÇIN
NAR

YAPILIŞI
1- NOHUT VE FASULYEYİ AKŞAMDAN ISLATIN
2-ÖNCEDEN ISLATILMIŞ NOHUT VE FASULYEYİ AYRI AYRI HAŞLAYIN.
3-AYRI BİR TENCEREYE PİRİNÇ, HAŞLANMIŞ FASULYE VE NOHUTU ALIP İÇERSİNE 1,5 LİTRE KADAR SU EKLEYİN.
4- SU KAYNADIKTAN SONRA KURU ÜZÜMÜ DE EKLEYİP KOYULAŞIP PİRİNÇ PİŞİNCEYE KADAR KAYNATIN.
5- KAYNAYAN KARIŞIMA ŞEKER VE PEKMEZİ EKLEYİP BİR TAŞIM KAYNATIP KAPATIN.
6- SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNİ SÜSLEYİN AFİYET OLSUN

13 Ocak 2012 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER


125 GR TEREYAĞ
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KAHVE FİNCANI FINDIK
1 KAHVE FİNCANI HİNDİSTAN CEVİZİ
2,5-3 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI

1- TEREYAĞ VE ŞEKER BİRLİKTE KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.
2- KARIŞIMA YUMURTA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
3- GERİYE KALAN MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERİN
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞRİN AFİYET OLSUN

10 Ocak 2012 Salı

NESRİNİN ATÖLYESİ 42

BU HAVLULAR NESRİN HANIMIN EL EMEĞİ DANTELLER KENDİSİNE VE ARKADAŞLARINA AİT



BU HAVLU BEYAZ DAMAT BOHÇASININ VE SECCADENİN TAKIMI OLARAK DAMAT BOHÇASINA KOYULUYOR.

FIRINDA HİNDİ

MALZEMELER
1 ADET HİNDİ
1 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
3-4 DİŞ SARIMSAK

KIZARTMAK İÇİN
1 ADET LİMONUN SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI

1- HİNDİ VE DİĞER MALZEMELERİ BÜYÜK BİR TENCEREYE KOYUP ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLEYEREK 2 SAAT KADAR HAŞLAYIN
2- SUYUN İÇİNDEN ÇIKARDIĞINIZ HİNDİYİ FIRIN TEPSİSİNE KOYUN. BAL, YAĞ VE LİMON SUYUNU KARIŞTIRIP, KARIŞIMIN YARISINI HİNDİNİN ÜZERİNE SÜRÜN.
3- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN DAHA SONRA DİĞER TARAFINADA KALAN KARIŞIMI SÜRÜP KIZARTIN.
İÇ PİLAVLA BİRLİKTE SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN.

4 Ocak 2012 Çarşamba

AKITMA

MALZEMELER
1,5 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ UN KULLANDIM)
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
KIZARTMAK İÇİN ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI
1- UN, KABARTMA TOZU, TUZ VE SÜT ÇOK İYİ ÇIRPILIR. BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.
2- TAVA ZEYTİN YAĞ İLE YAĞLANARAK ISITILIR. KARIŞIMDAN YEMEK KAŞIĞI İLE BİRER KAŞIK TAVAYA KONULARAK ÖNLÜ ARKALI KIZARTILIR.
3- KAHVALTIDA İÇERSİNE PEYNİR, REÇEL BAL, SALÇA NE İSTENİRSE SÜRÜLÜP TEK LOKMADA YENİR.
AFİYET OLSUN

2 Ocak 2012 Pazartesi

ANTEP FISTIKLI ŞAMBALİ (MISIR İRMİĞİ İLE)

MALZEMLER
2 su bardagı irmik (ben mısır irmiği kullandım)
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı antep fıstığı

Serbeti icin:
3 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu

YAPILIŞI
1-Malzemelerin hepsi karistirilip yağlanmış  kaliba dökün
2-Uzerine kabukları soyulmuş  bademleri dizin
3-Nar gibi kızarıncaya kadar 180C derecede ısınmış fırında pişirilir.
4-Bu arada seker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra limon suyu ekleyip bir taşim daha kaynatıp kapatın.
5-tatlıyı fırından çıkarınca kaynayan surup dökülür. Şurubu tamamen çekince istediğiniz  şekilde kesilip servis edin.
AFİYET OLSUN