4 Ocak 2012 Çarşamba

AKITMA

MALZEMELER
1,5 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ UN KULLANDIM)
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
KIZARTMAK İÇİN ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI
1- UN, KABARTMA TOZU, TUZ VE SÜT ÇOK İYİ ÇIRPILIR. BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.
2- TAVA ZEYTİN YAĞ İLE YAĞLANARAK ISITILIR. KARIŞIMDAN YEMEK KAŞIĞI İLE BİRER KAŞIK TAVAYA KONULARAK ÖNLÜ ARKALI KIZARTILIR.
3- KAHVALTIDA İÇERSİNE PEYNİR, REÇEL BAL, SALÇA NE İSTENİRSE SÜRÜLÜP TEK LOKMADA YENİR.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: