5 Mayıs 2012 Cumartesi

FINDIKLI PORTAKALLI KURABİYE

MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1/3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI FINDIK
1 PORTAKALIN KABUĞU (RENDELENECEK)
2,5-3 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKER BİRLİKTE KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.
2- KARIŞIMA YUMURTA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
3- GERİYE KALAN MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERİN
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞRİN AFİYET OLSUN

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

mımmm süper görünüyorlar.ellerinize sağlık...

mutfakta havva var dedi ki...

teşekkür ederim