2 Mayıs 2012 Çarşamba

ÇANAKKALE GEZİSİ (ADATEPE ZEYTİNYAĞI MÜZESİ)

ADATEPE ZEYTİN YAĞI MÜZESİ 2001 YILINDA ZİYARETE AÇILMIŞ BU MÜZDE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINA DAİR NE VARSA MEVCUT. MUCİZEVİ MEYVE ZEYTİNİ SEVEN HERKESİN MUTLAKA GÖKMESİNİ TAVSİYE EDERİM. ADATEPE ZEYTİN YAĞI MÜZESİNİN SİTESİNDE ŞU SATIRLAR MEVCUT.

''Zeus Sunağının bulunduğu tepeye çıktığınızda önünüze bakmaya doyulmayan bir manzara çıkıverir; kıyısındaki köylerden dört mevsim dumanlar yükselen Edremit körfezi, Ayvalık civarındaki adalar ve bütün baştan çıkarıcılığıyla Midilli. Dağlardan gelen yaban mersinlerinin, keçiboynuzlarının, taze limon kekiklerinin ve adaçayının kokusu Ege’den gelen meltemle harmanlanır.

Buradan bakıldığında zeytinlikler uçsuz bucaksızmış gibi gelir insana.Gerçekten de son yıllarda her ne kadar tatil evleri yapmak için kooperatifler tarafından barbarca yağmalansa da dünyanın belki de en eski zeytinlikleri en doğal haliyle hala bu bölgededir. Zeytin ağaçları kıymetini yeterince takdir etmeyen insanoğluna o basit fakat kutsal meyvesini binlerce yıldan beri sunmaktan geri durmaz''

ZEYTİNE İHANET ETMEYELİM..... DİYEREK ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLARI YAYINLIYORUM





















Hiç yorum yok: