15 Mayıs 2012 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KOLAY TATLI

MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
4 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
1-2 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI
1- YUMURTALAR, SIVI YAĞ VE YOĞURDU GÜZELCE KARIŞTIRIP ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ, UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİN, KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR UN EKLEYİN.
2- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN.
3-BU ARADA ŞERBETİ KAYNATIN İÇİNE 1-2 DAMLA LİMONSUYU EKELEYİN.
4- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
5- FIRINDAN ÇIKAN TATLILARIN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜN AFİYET OLSUN.
























Hiç yorum yok: