14 Mayıs 2011 Cumartesi

ELMALI MUHALLEBİ


MALZEMELER
5 ADET ELMA
1 SU BARDAĞI + 1 KAHVE FİNCANI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SÜT
2 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET VANİLYA
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI
1-ELMALARI KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN TENCEREYE ALIP ÜZERİNE 1 FİNCAN ŞEKER VE TARÇINI EKLEYİP PİŞİRİN.
2- ELMALAR YUMUŞAYINCA OCAKTAN ALIP BORCAMA DÖKÜN İÇİNE CEVİZLERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3- AYRI BİR TENCEREDE UN, SÜT, ŞEKER VE VANİLYAYI MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİN.
4- MUHALLEBİYİ ELMALARIN ÜZERİNE YAYIN SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINDA BEKLETİN.
SOĞUK OLARAK SERVİS YAPIN
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: