25 Mayıs 2011 Çarşamba

ARMUTLU KEK

MALZEMLER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 ADET ARMUT

YAPILIŞI
1- YUMURTALAR VE ŞEKERİ ÇIRPIN. SÜTÜ VE SIVI YAĞI  EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN
2-UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN.
3- YAĞLANMIŞ KALIBA KARIŞIMI DÖKÜN. ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ ARMUTLARI DİZİN.
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: