29 EKİMDE BODRUM DAYDIK İŞTE MUHTEŞEM BODRUM, BODRUM KALESİ VE SUALTI
MÜZESİ GERÇEKTEN HARİKA
28 Kasım 2010 Pazar
24 Kasım 2010 Çarşamba
KÖFTELİ PATATES (GÜVEÇTE)
MALZEMELER
KÖFTE İÇİN
1/2 KG KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU (EKMEK İÇİ YERİNE)
TUZ, KARABİBER,KEKİK,NANE
DİĞER MALZEMELER
3 ADET PATATES
3 ADET SOĞAN
2 ADET DOMATES
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
1- KÖFTE MALZEMLERİNİN TÜMÜ KARIŞTIRILIP YOĞURULUR. DİLEDİĞİNİZ ŞKİLDE KÖFTELER YAPABİLİRSİNİZ ÇOK BÜYÜK OLMASIN FIRINDA PİŞMEZ
2-TEPSİ ŞEKLİNDE BİR GÜVECİ HAFİFÇE YAĞLAYIN (FIRIN TEPSİSİDE OLABİLİR) KÖFTELERİ DİZİP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA KIZARTIN.
3- KÖFTELER KIZARINCA HALKA HALKA DOĞRADIĞINIZ PATATESLERİ VE SAOĞANLARIDA DİZİP ONLARIDA KIZARTIN. AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
fırın yemekleri,
GÜVEÇTE KÖFTE,
YEMEK
10 Kasım 2010 Çarşamba
PATATESLİ KEK
MALZEMELER
3 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
1 ÇAY BARADAĞI YOĞURT
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI BEYAZ PEYNİR
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ VE SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIN, MAYDANOZU EKLEYİN.
2- YUMURTA VE YOĞURDU ÇIRPIP İÇERSİNE ZEYTİN YAĞINI EKLEYİN ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- KARIŞIMA PATATES, SOĞAN, MAYDANOZ, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN.
4- YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
FIRIN YEMEKLERİ,
GLTEUSİZ UN,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
HAMUR İŞLERİ,
MAYDANOZ,
PATATES,
PATATESLİ KEK,
PEYNİR,
PRATİK,
YEMEK
9 Kasım 2010 Salı
KAHVALTI TAVASI
MALZEMELER
4 DİLİM BAYAT EKMEK
2 YUMURTA
1 SU ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ADET TAZE SARIMSAK
TUZ KARABİBER, 2 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
YAPILIŞI
1- BAYAT EKMEKLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN TEFLON TAVADA 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İLE KIZARINCAYA KADAR KAVURUN.
2- GÜZELCE KIZARAN EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜTÜ GEZDİRİN PİŞİRMEYE DEVAM EDİN
3- EKMEKLERİN İÇERİSİNE TAZE SARIMSAK VE MAYDANOZLARI EKLEYEREK BİRAZ DAHA KAVURUN.
4- YUMURTALARI ÇIRPIN İÇERİSİNE KARABİBER, KIRMIZI BİBER VE TUZ EKLEYEREK EKMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜN, YUMURTALAR PİŞİNCE OCAĞI KAPATIN
HAFTA SONLARI İÇİN GÜZEL BİR KAHVALTI SEÇENEĞİ
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KAHVALTILIK,
MAYDANOZ,
PRATİK,
YEMEK,
YUMURTA
6 Kasım 2010 Cumartesi
3 Kasım 2010 Çarşamba
PRATİK SEBZELİ TAVUK
MALZEMELER
6 ADET TAVUK BAGET
4 ADET PATATES
4 ADET SOĞAN
4 ADET BİBER
4-5 DİŞ SARIMSAK
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER,PUL BİBER, KEKİK
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ SOYUN KÜP KÜP DOĞRAYIN, SOĞANLARI SOYUP DÖRDE BÖLÜN, SARIMSAKLARI SOYUN.
2- TEFLON TAVAYA TÜM MALZEMELERİ KOYUP ÜZERİNE 1 ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİN. KAPAĞINI KAPATIP SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR YAKLAŞIK YARIM SAAT 45 DAKİKADA PİŞİYOR
AFİYET OLSUN. GERÇEKTEN ÇOK KOLAY VE LEZZETLİ OLUYOR TAVSİYE EDERİM
1 Kasım 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)