9 Kasım 2010 Salı

KAHVALTI TAVASI


MALZEMELER
4 DİLİM BAYAT EKMEK
2 YUMURTA
1 SU ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ADET TAZE SARIMSAK
TUZ KARABİBER, 2 KAŞIK ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- BAYAT EKMEKLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN TEFLON TAVADA 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İLE KIZARINCAYA KADAR KAVURUN.
2- GÜZELCE KIZARAN EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜTÜ GEZDİRİN PİŞİRMEYE DEVAM EDİN
3- EKMEKLERİN İÇERİSİNE TAZE SARIMSAK VE MAYDANOZLARI EKLEYEREK BİRAZ DAHA KAVURUN.
4- YUMURTALARI ÇIRPIN İÇERİSİNE KARABİBER, KIRMIZI BİBER VE TUZ EKLEYEREK EKMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜN, YUMURTALAR PİŞİNCE OCAĞI KAPATIN
HAFTA SONLARI İÇİN GÜZEL BİR KAHVALTI SEÇENEĞİ
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: