24 Kasım 2010 Çarşamba

KÖFTELİ PATATES (GÜVEÇTE)

MALZEMELER
KÖFTE İÇİN
1/2 KG KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU (EKMEK İÇİ YERİNE)
TUZ, KARABİBER,KEKİK,NANE

DİĞER MALZEMELER
3 ADET PATATES
3 ADET SOĞAN
2 ADET DOMATES
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI
1- KÖFTE MALZEMLERİNİN TÜMÜ KARIŞTIRILIP YOĞURULUR. DİLEDİĞİNİZ ŞKİLDE KÖFTELER YAPABİLİRSİNİZ ÇOK BÜYÜK OLMASIN FIRINDA PİŞMEZ
2-TEPSİ ŞEKLİNDE BİR GÜVECİ HAFİFÇE YAĞLAYIN (FIRIN TEPSİSİDE OLABİLİR) KÖFTELERİ DİZİP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA KIZARTIN.
3- KÖFTELER KIZARINCA HALKA HALKA DOĞRADIĞINIZ PATATESLERİ VE SAOĞANLARIDA DİZİP ONLARIDA KIZARTIN. AFİYET OLSUN

        

Hiç yorum yok: