26 Haziran 2010 Cumartesi

MISIR UNLU ÜZÜMLÜ KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

YAPILIŞI:
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN.
2- İÇERSİNE SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYİN.
3- MISIR UNU, UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN.
4- ENSON ÜZÜM VE CEVİZİ İLAVE EDİP YAĞLANMIŞ KALIBA KOYUP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN












19 Haziran 2010 Cumartesi

HAMSİ BUĞULAMA (TARİF BABAMA AİT)

 
MALZEMELER

1/2 KG HAMSİ
3 ADET KURU SOĞAN
1 ADET LİMON
1 BAĞ MAYDANOZ
3 ADET DOMATES
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI
1- HAMSİLERİN KILÇIKLARINI VE KAFALARINI ÇIKARARAK TEMİZLEYİN.
2-DOMATESİ, SOĞANLARI VE LİMONU HALKA HALK DOĞRAYIN, AYDANOZLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN
3- TEFLON TAVAYA EN ALTA BALIKLARIDİZİN ÜZERİNE SOĞANLARI, MAYDANOZLARI, DOMATESLERİ EN SON LİMONLARI DİZİN.
4- ÜZERİNE SALÇA, SU VE ZEYTİN YAĞI KARIŞTIRIP DÖKÜN SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN AFİYET OLSUN
 HAMSİ BUĞULAMAYI BİZİM EVDE HEP SEVGİLİ BABAM YAPAR BİZDE AFİYETLE YERİZ. ELLERİNE SAĞLIK BABACIM.

15 Haziran 2010 Salı

FIRINDA KAŞARLI PATATES

 

MALZEMELER
4 ADET PATATES
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
KARABİBER, PUL BİBER, KEKİK, TUZ
4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN VE 4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI İLE TEFLON TAVADA KIZARTIN.
2- KIZARTILMIŞ PATATESLERİ BORCAMA KOYUN. KAŞAR PEYNİRİ RENDESİNİN İÇERSİNE BAHARATLARI KARIŞTIRIP PATATESLERİN ÜZERİNE DÖŞEYİN.
3- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA KAŞAR PEYNİRİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
ÇOK GÜZEL BİR KAHVALTILIK
AFİYET OLSUN


12 Haziran 2010 Cumartesi

ELMALI ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 BARDAK UN (GLUTENSİZ)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ELMA
1 ÇAY BARAĞI ÜZÜM

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN
2-SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAMEDİN
3- UNU, VANİLYAYI VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN
4- ELMAYI SOYUP KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN VE ÜZÜMLE BİRLİKTE KARIŞIMA EKLEYİN
5- KARIŞIMI YAPLANMIŞ KALIBA BOŞALTIN VE 175 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

7 Haziran 2010 Pazartesi

MISIR UNU EKMEĞİ

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
DİLEDİĞİNİZ KADAR BEYAZ PEYNİR (BEN İKİ BÜYÜK DİLİM KULLANDIM)

YAPILIŞI
1- SÜT VE ZEYTİN YAĞINI KARIŞTIRIN İÇERİSİNE ELEDİĞİNİZ UNLARI VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN
2- EN SON EZİLMİŞ PEYNİRİDE EKLEYEK KARIŞTIRIN KEK KIVAMINDA BİR HAMUR OLUYOR.
3- YAĞLANMIŞ BORCAMA KARIŞIMI DÖKÜP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİN. KÜRDAN BATIRIP DENEYİN İÇİ ÇİĞ KALMASIN.
AFİYET OLSUN





5 Haziran 2010 Cumartesi

NESRİNİN ATÖLYESİ 21

BUNLAR DA NESRİN HANIM'IN RAHMETLİ ANNESİ GÜLTEN TEYZENİN HAVLU KENARI DANTELLERİ HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK






i

1 Haziran 2010 Salı

PATATESLİ ET SOTE

MALZEMELER
1/2 KG DANA ETİ
1 ÇAY BARDAĞI SU
5 ADET PATATES
1 BÜYÜK KURU SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- ETLERİN ÜZERİNE 1 ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİP  DÜDÜKLÜ TENCEREDE 45 DAKİKA PİŞİRİN.
2- PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIP AZ YAĞLA TEFLON TAVADA HAFİF KIZARTIN
3- TAVADAN PATATESLERİ ALIP SOĞAN VE SARIMSAKLARI KAVURUN, İÇERSİNE SALÇAYIDA EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİN.
4- ETLERİ DE EKLEYİP ETLER BİRAZ KIZARINCAYA KADAR KAVURUN, EN SON PATATESLERİDE EKLEYİP OCAĞI KAPATIN.
AFİYET OLSUN