26 Haziran 2010 Cumartesi

MISIR UNLU ÜZÜMLÜ KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

YAPILIŞI:
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN.
2- İÇERSİNE SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYİN.
3- MISIR UNU, UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN.
4- ENSON ÜZÜM VE CEVİZİ İLAVE EDİP YAĞLANMIŞ KALIBA KOYUP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN












Hiç yorum yok: