19 Haziran 2010 Cumartesi

HAMSİ BUĞULAMA (TARİF BABAMA AİT)

 
MALZEMELER

1/2 KG HAMSİ
3 ADET KURU SOĞAN
1 ADET LİMON
1 BAĞ MAYDANOZ
3 ADET DOMATES
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI
1- HAMSİLERİN KILÇIKLARINI VE KAFALARINI ÇIKARARAK TEMİZLEYİN.
2-DOMATESİ, SOĞANLARI VE LİMONU HALKA HALK DOĞRAYIN, AYDANOZLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN
3- TEFLON TAVAYA EN ALTA BALIKLARIDİZİN ÜZERİNE SOĞANLARI, MAYDANOZLARI, DOMATESLERİ EN SON LİMONLARI DİZİN.
4- ÜZERİNE SALÇA, SU VE ZEYTİN YAĞI KARIŞTIRIP DÖKÜN SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN AFİYET OLSUN
 HAMSİ BUĞULAMAYI BİZİM EVDE HEP SEVGİLİ BABAM YAPAR BİZDE AFİYETLE YERİZ. ELLERİNE SAĞLIK BABACIM.

Hiç yorum yok: