19 Mayıs 2010 Çarşamba

KIYMALI KREP BÖREĞİ (GLUTENSİZ)

MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
İÇİ İÇİN
250 GRAM KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER,PUL BİBER, KEKİK

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIN İÇERSİNE UN, TUZ VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP BOZA KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN
2- KARIŞIMDAN BİRER KEPÇE ALIP TEFLON TAVADA ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİN.
3- SOĞAN VE SARIMSAKLARI AZ ZEYTİN YAĞI İLE KAVURUP KIYMAYI EKLEYİN KIYMA SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN KARIŞIMA BAHARATLARIDA EKLEYİN.
4- KREPLERİN İÇERSİNE KIYMALI HARÇTAN KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIN. BORCAMA DİZİP ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ DÖKÜP ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN
ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK OLUYOR. AFİYET OLSUN

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur.nefis görünüyor