4 Mart 2010 Perşembe

İÇ PİLAV

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA KUŞ ÜZÜMÜ, BADEM, ÇAM FISTIĞI, ANTEP FISTIĞI
TAVUK PARÇALARI
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YAPILIŞI
1- PİRİNCİ NİŞASTASI GİDİNCEYE KADAR GÜZELCE YIKAYIN
2- KUŞ ÜZÜMÜ, ÇAM FISTIĞI,KABUKLARI SOYULMUŞ BADEM VE ANTEP FISTIĞINI RENKLERİ DÖNÜNCEYE KADAR KAVURUN.
3- PİRİNCİ EKLEYEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN. PİRİNÇ ŞEFFAFLAŞINCA TAVUK SUYUNU EKLEYİN.
4-ÖNCE YÜKSEK, SU KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞRİN. BİRAZ DEMLENİNCE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık

mutfakta havva var dedi ki...

teşekkür ederim