1 Ağustos 2013 Perşembe

DONDURMALI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
Her kaseye 1 top dondurma

YAPILIŞI
  1. Sütü ve şekeri karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
  2. Teflon bir tavaya tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte kavurun.
  3. Kavrula irmiğe sütü ilave edin.  İrmikler sütü çenceye kadar kısık ateşte pişirin.
  4.  10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
  5. Küçük boy bir kaseyi hafifçe ıslatın. Helvadan birkaç kaşık alıp kaseye koyun yanlara doğru bastırarak ortasına bir çukur açın.
  6. Açıtığınız çukura dondurmanızı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın.




1 yorum:

Aysegul Yildiz dedi ki...

havva ablaaaaa çok güzel görünüyo ellerine sağlık yemek istiyorum bea