18 Haziran 2013 Salı

PROFİTEROL (ŞU HAMURU)

HAMUR MALZEMELERİ

100 gr. Tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Bir Fiske Tuz



KREMA MALZEMELERİ

2,5 Su Bardağı Süt
1  Çay Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya

ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Tatlı Taşığı Tereyağı
Bir Fiske Tuz
60 gr. Bitter Çikolata






1- Önce  kremayı hazırlayalım.  Bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
2-Profiterol hamuru için Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
3-Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
4-Biraz ılınınca içine yumurtalardan  birini kırıp hamura iyice yedirip sırası ile diğer yumurtaları da tek tek hamura yedirin.
5-Hamuru iki yemek kaşığı ile şekillendirip top şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
6-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika 150 derecede 15 dakika ve fırını kapatıp 5 dakika bekletip kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayın.
7-Topları kenarına ince uçlu bir bıçakla küçük bir delik açın. Kremayı  çırpın ve tatlı kaşığı yardımı ile topların içini doldurun servis yapmadan önce  üzerine çikolatalı sosu pişirip soğuyunca  döküp servis edin.

Afiyet olsun.





3 yorum:

Hanife Feride dedi ki...

Profeterol bizim evde en sevilen lezzetlerdendir elinize sağlık..
Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..
Birde nacizane fikrim kelime doğrulamayı kaldırırsanız yorum yazmak daha kolay olur

mutfakta havva var dedi ki...

çok teşekkür ederim ilk fırsatta blogunuzu ziyaret edeceğim

Aysegul Yildiz dedi ki...

abooooooooo
o nasıl bi nimet :)))))