19 Şubat 2013 Salı

TAVUK BÜRYAN


MALZEMELER
10 ADET TAVUK BAGET
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 ADET SOĞAN
4 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI
1- TAVUKLARI HAŞLAYIN.
2- SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN BİR TENCEREDE KAVURUN İÇERSİNE SALÇA VE PİRİNCİ EKLEYEREK KAVURUN.
3- İÇERSİNE TUZ KARABİBER VE 1 BARDAK TAVUK SUYU EKLEYİN, SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN.
4- FIRIN KABINA PİLAVI DÖKÜN ÜZERİNE TAVUK 2 BARDAK TAVUK SUYUNU EKLEYİP TAVUK BAGETLERİDE YERLEŞTİRİN.
5- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA TAVUKLAR KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: