10 Şubat 2013 Pazar

PIRASALI PEYNİRLİ ÇÖREK

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
2-3 ADER PIRASA
100 GRAM PEYNİR (TULUM PEYNİRİ KULLANDIM)
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, ÇÖREK OTU

YAPILIŞI
1- YUMURTALARI VE YOĞURDU ÇIRPIN, İÇERSİNE SIVI YAĞIDA EKLEYİN.
2- UNLARI VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.
3- SON OLARAK RENDELENMİŞ PEYNİR VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ PIRASALARI EKLEYİN.
4- YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA ALIP ÜZERİNE ÇÖREK OTU SERPİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: