10 Aralık 2012 Pazartesi

GLUTENSİZ AŞURE

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI NOHUT
1 SU BARDAĞI FASULYE
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇAY BARDAĞI DOĞRANMIŞ KAYISI
1 ÇAY BARDAĞI DOĞRANMIŞ KURU İNCİR
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
1-2 PARÇA DAMLA SAKIZI
1 PAKET VANİLYA
1 ADET PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUĞU VE SUYU

SÜSLEMEK İÇİN
FINDIK
ÇAM FISTIĞI
SUSAM
TOZ ANTEP FISTIĞI
CEVİZ
TARÇIN
NAR

YAPILIŞI
1- NOHUT VE FASULYEYİ AKŞAMDAN ISLATIN
2-ÖNCEDEN ISLATILMIŞ NOHUT VE FASULYEYİ AYRI AYRI HAŞLAYIN.
3- TENCEREYE PİRİNİCİ KOYUP 1,5 LİTRE SICAK  SU EKLEYEREK  PİRİNÇ YUMUŞAYINCAYA KADAR PŞİRİN,  İÇERSİNE HAŞLANMIŞ FASULYE VE NOHUTU KOYUP BİR TAŞIM KAYNATIN.
4-SONRA KURU ÜZÜMÜ, KAYISI VE İNCİRİ EKLEYİP BİRAZ DAHA KAYNATIN BU ARADA ARA ARA KARIŞTIRMAYI İHMAL ETMEYİN. 
5- KAYNAYAN KARIŞIMA PORTAKAL KABUĞU VE SUYUNU, ŞEKER VE PEKMEZİ, DAMLASAKIZI VE VAİLYAYI DA  EKLEYİP BİR TAŞIM KAYNATIP KAPATIN.
6- SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNİ SÜSLEYİN AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok: