23 Kasım 2012 Cuma

ÇAMFISTIKLI LİMONLU KEK

 MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ADET LİMONUN SUYU VE RENDELENMİŞ KABUĞU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI

YAPILIŞI
1- YUMURTALAR VE ŞEKERİ ÇIRPTIM İÇERSİNE SIVIYAĞ VE LİMON KABUĞU VE SUYUNU EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM ETTİM KARIŞIM BEYAZLAŞINCA İÇİNE UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA VE FISTIĞI İLAVE ETTİM.
2- YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTTIM VE 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRDİM GERÇEKTEN LEZZETLİ VE HAFİF BİR KEK OLDU AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: